Tuesday, February 11, 2014

iSimangaliso Wetland Park.




Heerlijk op vakantie in eigen land! 
Na een vlucht van 2 uur van Kaapstad naar Durban en daarna met de huurauto ook nog zo’n twee uur via tolwegen en binnenwegen bereikten we St. Lucia. Wat een andere omgeving is dit toch dan de West-Kaap. Verspreid in het heuvelige landschap liggen huisjes waarvan velen nog die typische Afrikaanse uitstraling hebben. Gekleurde rondavels steken prachtig af in het zo door suikerriet gedomineerde landschap. 

St. Lucia is meer een klein toeristendorpje gelegen in het estuarium vanwaar je de oostelijke en westelijke zijde  van het iSimangaliso park eenvoudig kunt bezoeken. Via het Wetland Park aan de oostelijke zijde bereik je ook Cape Vidal, een prachtig, zeer rustig strand.
Wij gingen er op bezoek bij onze vrienden Moni en Henk…jaren geleden gooide Henk in Rooi een tennisballetje op om Jan af te serveren. Nu gooide Moni het balletje op om een paar dagen te komen logeren tijdens hun lange vakantie in KwaZulu Natal en dat leek mij een super idee!

 
En zo voeren we met hen en Geert en Freya op dinsdag namiddag het estuarium in ... begon het nog zonnig al snel trok de hemel vol wolken...voelde we hier en daar een spatje regen maar genoten van de 2 uur durende boottocht. We gingen op zoek naar krokodillen en nijlpaarden. Onderweg werden er ook wevertjes, een visarend en wat andere roofvogels gespot, we zagen 1 krokodil ...maar nijlpaarden waren er in overvloed. Echt mooi zijn ze niet, wel ontzettend imponerend en heel erg gevaarlijk. Overdag verblijven ze in het water, dat ze in de vroege avond verlaten om ergens heerlijk wat mals gras te gaan grazen. En dat kan dus zomaar midden in het dorp zijn. Dat betekent dan een blokje om lopen, of in ons geval gewoon wat langer op het terras doorbrengen en hopen dat hij of zij een andere route neemt dan wij.

Omhul me met woorden, verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid 

No comments:

Post a Comment