Tuesday, April 24, 2007

De winter komt eraan...

Het kan hier op Knorhoek behoorlijk waaien, zo hard zelfs dat de bomen omgaan. Niet heel erg verwonderlijk hoor! Een aantal jaar geleden is hier een flinke brand geweest en toen zijn er nogal wat bomen verbrand en die bezwijken nu bij een flinke wind. Onze Buurman Stan had al eens het geluk dat ze de auto bij ons hadden laten staan...want 's nachts viel er een boom om, precies op de plaats waar hij normaal zijn auto parkeert. Het verhaal waarom zij met de auto naar ons komen volgt nog wel eens! Maar goed zo nu en dan ligt er een boom over de weg en die wordt dan aan de kant geschoven.
Wij dachten dus direct aan haardhout. Even vragen of de tuinman van buurman Lenny er met de kettingzaag vast mooie stukken van wil maken.
En zo hebben onze mannen weer een leuke zaterdagochtend klus. Met de Renault, wat een heerlijk makkelijke auto, de boel ingeladen en bij Stan op de oprit keurig opgestapeld. Datum geprikt en hier zie je de Ferme jongens, Stoere knapen in actie.
Leuk detail was dat Anneke (durfde ik geen foto van te nemen) Guurt stond te wassen, want die jonge dame had even heerlijk in een rot ei liggen te rollen. Het blazen kan dus ook van de rotte eierlucht zijn...

Het harde werken zit erop, de haardblokken liggen keurig naast de garage. En omdat het nu al fris begint te worden, stoken we al flink. Gelukkig ook deze week weer een boom omgegaan, hoeven onze mannen niet naar de fitnessclub en blijft de haard branden!

No comments:

Post a Comment