Wednesday, October 18, 2006

Friends of Zeelandhuys

Karin van Rooyen (fundraiser) en Jan
Het is alweer enige tijd geleden dat we een donatie mochten ontvangen van rotary-club Veldhoven/Eindhoven. Normaal gesproken kopen we elke maand produkten voor een vast bedrag. Maar deze keer wilde de donateur het bedrag ineens schenken zodat Hospice Cotlands wat grotere aankopen kon doen. Wat ze heel graag wilden was een babyweegschaal, een bloeddrukmeter en voor elk kind een medicijndoos. Verder bestond de lijst wederom uit medicijnen, luiers en melkpoeder. Voorlopig hebben ze dus een voorraadje, maar met al die zieke kindjes zullen ze ook hier wel weer snel doorheen zijn.
Gelukkig hebben we nog wat in kas zodat we maandelijks medicijnen enz. aanvullen, maar om dit te kunnen blijven doen is elke donatie welkom! (mocht je niet meer weten hoe te doneren, schrijf een e-mail naar vanzeeland@telkomsa.net ).
Tussen alle sponsoren hangt nu ook een plaatje in de hal met Friends of Zeelandhuys, Mr en Mrs van Zeeland vonden we niet zo gepast, we doen het uiteindelijk met zijn allen!
Sister Thandi en Astrid.
Sister Thandi is de hoofzuster, van haar kreeg ik een dikke knuffel, zo blij was ze met alle nieuwe spullen. Zij werkt in de Hospice maar gaat ook op "huis"bezoek. Verleden keer haar een "gereedschapskoffer" gegeven om alle medicijnen en verbandmiddelen mee te kunnen nemen.
Nu we hier zijn als donateurs mogen we wat foto's maken en die gelegenheid laten we natuurlijk niet voorbij gaan. Zo krijg je een beetje een beeld van hoe het er bij Hospice Cotlands uitziet. Morgen als vrijwilliger hoop ik deze kindjes wat individuele aandacht te kunnen geven. Deze lieve, schattige, verdrietige, opgeruimde maar ook heel drukke kindjes, genieten zo van dat beetje extra aandacht. Ja het zijn er teveel maar je zou ze zo mee willen nemen...
Spelen op de mat.
Posted by Picasa Op de achtergrond zie je een moeder in traditionele Afrikaanse kleding. Moeders zijn hier om te leren omgaan met hun zieke kind en het geven van medicatie. Of in een enkel geval om haar te begeleiden waneer haar kind komt te overlijden.

Lees je graag deze site wordt dan een Friend of Zeelandhuys!

No comments:

Post a Comment