Monday, October 16, 2006

Cricket toernooi

Regelmatig de vraag "hoe gaat het nu met Floris"? En als trotse ouders willen we natuurlijk wel even vertellen dat het heel erg goed gaat. Hij had een fantastisch voorjaarsrapport en we zien dan ook uit naar zijn eind rapport. Hier is een 4 het hoogste cijfer en hij had alleen maar 3en en 4en, dus we zijn content. Het is voor hem toch een hele overgang geweest om geen woord engels sprekend maar meteen mee te moeten doen. Wij lieten hem dan ook de eerste dag met tranen in de ogen achter op zijn nieuwe school. Ook de overgang van de Nederlandse school naar het 'terug in de tijd' van de Zuid-Afrikaanse school was een cultuur schok. Beaumont is een grote school met veel leerlingen, van elke groep vier klassen. En veel sportactiviteiten op school. Zomer en Winter verschillende sporten en het hele jaar door handenarbeid, muziek en schaken, allemaal na schooltijd. Elke dag na schooltijd wel nog huiswerk maken maar daar staat tegenover dat hij lekker vroeg thuis is. Crickettoernooi
Er zijn veel afspraken op school en ze zijn er heel strikt, kort haar voor jongens bijvoorbeeld. Kleding netjes en shirt in de broek, schone schoenen, en schone nagels, afgelopen week nog inspectie gehad!
Zijn Engels gaat heel goed, wij moeten al vragen of hij rustig wil praten omdat we het anders niet kunnen volgen. En soms is het al moeilijk voor hem, om op het Nederlandse woord te komen. Thuis blijven we natuurlijk Nederlands spreken en verbeteren.
Regelmatig komen er vriendjes en vriendinnetjes spelen en dan zijn we nog steeds verbaasd...
De verhuizing zal voor hem wel weer een omschakeling zijn. Hij heeft ook hier op Schapenberg Estate net wat vriendjes waar hij zo nu en dan eens naar toe loopt om te computeren of op het veldje te spelen, hopelijk gaat op Knorhoek vrienden maken ook gemakkelijk. Al heb ik nog geen idee of er ook veel kinderen wonen.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment