Wednesday, March 22, 2006

Eerste feestje in Zuid-Afrika

Vorige week vierde Jan zijn 63e verjaardag.
Het was leuk om zoveel reacties te krijgen uit Nederland, bedankt allemaal.
Wij hielden het die dag erg rustig. s'Middags hebben we met Ank & Ad en Leonie & Wouter gebraaid en het werd een heel gezellige avond. De Zuid-Afrikaanse wijn smaakte weer heerlijk. En het vlees mn de Beef Fillet is botermals ( in Nederland nog nooit zo'n lekker stukje vlees gegeten).Jan kreeg wat praktische kadootjes zo ook een buiten thermometer, hangt op het terras in de zon. Nu kunnen we iedereen nog beter op de hoogte houden van het weer. We zijn dan ook verbaasd dat de temperatuur nu nog steeds s'middags boven de 34 graden uitkomt. s'Ochtends rond 7.30 uur is het nu zo ongeveer 15 graden maar dat loopt al snel op. Om 10.00 uur is het dan ook weer de bermuda aan en genieten van de zon.

Het zwemseizoen is ten einde. Bij Floris op school werd het afgesloten op 6 maart met een zwemwedstrijd. Ouders mogen dan komen supporteren bij het zwembad van de school. Wij waren dus ook van de partij. Het begon om 10.00 uur en wij zagen al mensen met stoeltjes en parasol lopen. Voor ons nieuw maar we hebben snel geleerd, het was al snel 40 graden en na een half uur is Jan huiswaarts gekeerd om de parasol te halen. s'Middags last van hoofdpijn en misselijkheid dus bij volgende evenementen zijn wij gewaarschuwd. Floris in zwempak

Thuis heeft Jan het bad leeg laten lopen en wacht het op de volgende zomer. s'Middags mag het dan wel warm zijn, het water is echt veel te koud.

En dan zijn nu de meeste klusjes wel gedaan in huis en is Jan toch wel een beetje zoekende naar nieuwe dingen. Tijdens een lunch met Wouter en Leonie eens gevraagd of die niet wat weten...Nou zondag ging de telefoon, een Engelse dame ( weduwe 50+) had een auto gehuurd maar zou het erg op prijs stellen als ze rondgereden zou worden. Dus hij is chauffeur en tevens gids geweest in en om Kaapstad. Mevrouw had een fijne dag gehad en was tevreden over haar gezelschap. Jan vond het ook leuk, maar ook heel vermoeiend...opletten en engels spreken.

Dit weekend was een lang weekend vrij, dinsdag Human rightsday, en maandag scholen dicht. We zijn daarom op maandag naar Robertson gegaan om Wim en Rita (voorheen Geldrop) te bezoeken. We houden hun web-site altijd in de gaten om op de hoogte te blijven van de vorderingen van hun B&B en op de site zag het er al geweldig uit. Reden genoeg om weer eens te gaan kijken. Zoals het nu lijkt kunnen ze in juni open, er moet nog wel wat gebeuren maar dat gaat ze lukken. We hadden het tripje, van toch twee uur rijden, ook direct gebruikt om wat Wine Estates in Robertson te bezoeken. Wordt vervolgd....


No comments:

Post a Comment