Sunday, February 12, 2006

Floris naar Beaumont school

Inmiddels alweer drie weken geleden dat er nieuws van ons was op de web-site.
Het wachten was op foto's die nog op het rolletje zaten.
Inmiddels hebben we twee weken gewoon leven achter de rug en nu alweer een week bezoek van Tante Diny en Harry.
Gewoon leven betekent; 6.45 opstaan, wassen aankleden en ontbijt. Jan gaat dan Floris naar school brengen en neemt direct Gunnar mee. Floris wordt afgezet binnen de hekken van de school. Tussen de sportvelden ligt een weg met aan beide zijden een poort en dat werkt als een soort sluis, dus allemaal heel veilig met oversteken.
Dan rijdt Jan naar de Lourens river en maakt daar een wandeling, Gunnar vindt het heerlijk gaat dus nu twee keer per dag uitgereid uit en zwemmen. Ondertussen rommel ik wat in huis, doe eigenlijk alleen s'ochtend wat, drinken rond 10-en koffie en lunchen om 12u00. Jan doet wat klusjes in en om het huis. En om 13u00 of 14u00 haal ik meestal Floris op.
Floris gaat elke dag van 8u00 tot 13u00 naar school, op maandag en donderdag speelt hij cricket.
Verder kun je zwemmen, tennis spelen, ballet, fit en fun, theater, muziekles, rugby, hockey en atletiek doen en dat alles op school. Om zijn Engels snel op niveau te krijgen heeft hij nu twee keer per week prive les engels aan huis.
Dat manneke van ons heeft het dus het drukst.
Maar hij geniet en is heel opgeruimd. Het schooluniform vind hij helemaal geen probleem zoals je ziet gaat hij in sportkleding naar school en na de les sport hij dus in deze kleding. Het wintertenue wijkt niet veel af, dan draagt hij een trainingspak en polo. Was in het begin wel wennen maar blijkt wel heel erg makkelijk te zijn. Hij heeft ook een hele aardige juf; Miss Kotze, 1x per week krijgt hij huiswerk mee om nu vast te wennen, want dat zal later elke dag zo zijn

Floris in schooluniform

Beaumont school met op de achtergrond de Helderberg.

Op school wordt veel georganiseerd, dit weekend kunnen de kinderen en 1 ouder kamperen en braaien op het school terrein. En 4 februari was er een atletic-day, iedereen doet hier aan mee en in de voorgaande weken wordt er dan ook flink getraind. Onze Floris heeft 2 afstanden gelopen 50 meter en 80 meter, bij 50m was hij laatste en bij 80m was hij derde. Om andere mensen te leren kennen, had Jan zich als official opgegeven (man met hoed).

No comments:

Post a Comment