Monday, May 25, 2009

Ontdekken en ervaren

Je denkt altijd ach dat doen we nog wel eens. Zeker als plaatsen heel dicht bij zijn en je er al vaak geweest bent, blijft er nog altijd veel te ontdekken en is een dag niets! Zo stond het al lang op ons lijstje om eens een weekendje in Cape Town door te brengen. Voor toeristen en ook voor ons geldt dat we al vaak gewaarschuwd zijn om niet laat en in het donker over de N2 te reizen. Alhoewel we het al vaak gedaan hebben, we rijden s'avonds ook naar het vliegveld via deze weg en zo nu en dan een concert in de stad, zijn we altijd op onze hoede. We maken er dan ook zeker geen gewoonte van. Maar daar moet bij gezegd worden dat we nog nooit iets gezien of meegemaakt hebben. Met 1 uitzondering dan toch, met Pasen was er overdag een wegblokkade met politieke achtergrond. Die blokkade was overigens snel over omdat politie de demonstranten met rubberkogels beschoot! Via allerlei binnendoor routes dwars door townships, kwamen we zonder problemen in de binnenstad aan. Ik geloof wel dat Tracy en ik met de 4 kinderen een bezienswaardigheid waren, we waren nl de enige blanken. Geen idee waar alle andere ineens gebleven waren, maar bij het naar de weg vragen was iedereeen erg behulpzaam en aardig!

Terug naar zaterdag, rond 11 uur was Bea (moeder van Keegan) hier, die zou op Floris en de honden passen en dan konden wij vertrekken. Op naar Hotel Cape Heritage, dit hotel ligt midden in de oude binnenstad in Bree Street (ligt tussen Herengracht en Long Street). Leuk om effe te vermelden dat in de stad nog heel veel Nederlandse straatnamen zijn! Tijdens het inchecken bleek de manager me te herkennen ...nooit verkeerd je gezicht te laten zien...en werd ik uitgenodigd om een paar kamers te zien en dan te beslissen waar we wilden verblijven! Nou, ze waren allemaal mooi maar ik koos voor de kamer waar de douche zo'n ongelooflijk grote sproeier had. En dat heeft weer alles te maken met het feit dat wij hier nauwelijks waterdruk hebben en dus zo'n ...straaltje water krijgen, kortom voor ons heel erg luxe zo'n stortbui!

Maar eerst erop uit, Long street in...de Pan African Market bezoeken. Dit is een labyrinth van winkeltjes in een oud Victoriaans huis waar je souveniers, kunst, muziek en kleding kunt kopen uit heel Afrika. Via allerlei antiek winkeltjes, cafeetjes, kralen en strass zaken naar Greenmarket om ook daar nog even te rommelen tussen Afrikaanse prullaria.

Tijd voor 'n uitgebreide lunch. Een restaurant waar wij op eigen houtje nooit naar binnen zouden zijn gegaan, als we de ingang al wel gevonden zouden hebben. Maar we waren geadviseerd om nieuwe ervaringen op te gaan doen en zo belanden we dus bij Addis in Cape. Echt een aanrader...heerlijk eten en een totaal nieuwe eet-ervaring, dit gaan we vaker doen.

En na gezellig te hebben gesproken met de Ethiopische eigenaresse die ook een zaak in Tanzania heeft en Nederlands spreekt omdat ze jaren geleden in Leiden woonde, gingen we richting hotel om op te frissen en ons om te kleden voor de opera.

Ja, ook iets wat een nieuwe ervaring voor ons was.


Het was even wennen, luisteren, kijken en lezen dat laatste was omdat boven het toneel de tekst vertaald werd. Ik denk dat dat uniek is maar dat hoor ik graag van opera liefhebbers. Ik vond het erg afleidend en als je, je minder op de tekst concentreerd kun je veel meer genieten en dat hebben we... Jan en ik zaten aan het einde met tranen in de ogen. Het was geweldig!
Nog even een afzakkertje in de bar en de dag is ten einde.
Zondag is echt een saaie dag in Cape Town, buiten de Shoppingmalls en de Waterfront is er niet veel te beleven, en helaas waren de musea van mijn keuze gesloten. Dus na een heerlijke stort-douche en een uitgebreid ontbijt gingen we naar Cavendish Square, ik denk de shoppingmall met de meest luxueuze winkels van de stad en hebben we ons vergaapt aan alle luxe.....

Het was een heerlijk weekend, lijkt wel of we een week zijn weggeweest!
Terugkomend op het vorige bericht, het eerste kou en regenfront hebben we achter de rug en deze week dient zich het volgende aan. De temperaturen komen nog niet onder de 16 graden maar voor ons is dat al best koud want 's ochtend en 's avonds halen we die temperstuur echt niet. De eerste groene blaadjes verschijnene al in de kruidenbakken. Jan heeft inmiddels een hele voorraad hout gekapt en dat zal met dit weer een vaak terugkerend ritueel worden.

No comments:

Post a Comment