Saturday, December 20, 2008

Delen...

Leven in Zuid-Afrika, dat probeerde ik gisteren weer eens uit te leggen aan een oude schoolvriend. Eigenlijk stelt het natuurlijk allemaal niet zoveel voor...en is het misschien wel saai. Maar weet je, je geniet hier zo intens. Het gaat zo vaak om de kleine dingen, waarbij het weer natuurlijk ook een rolletje speelt.
Na dat gesprek zaten deze foto's in de e-mail, gemaakt door Henk en Moni van de Wiel. En toen ik, zoals zo vaak, vannacht wakker lag, dacht ik dat het misschien leuk was om aan de hand van deze foto's (concert Stef Bos) het een beetje uit te leggen.

Veel heb je hier niet nodig, lekker weertje, goed gezelschap, wijntje, kaasje en stokbroodje. En vooral veel tijd...want zoals ze hier zeggen 'In Europa hebben ze de klok en hier hebben we de tijd'.

Iemand die iets met je wil delen, muziek, een goed verhaal, zijn rust en emotie. En ook vaak in deze dingen zit het niet in het grootse maar vooral in het kleine, het intieme het gevoel van verbonden zijn....


En dan als laatste is het mooi dat we vaak het gevoel hebben, bijzonder te zijn. Bijzonder zijn in de zin van, deel zijn van... iets wat veel groter is... iets wat je raakt hier onder de Afrikaanse zon maar vooral onder de ontelbare sterren. Iets wat je wilt uitspreken, maar niet goed kan, maar een gevoel dat je wel kunt delen met mensen die er voor open staan.

No comments:

Post a Comment