Monday, December 10, 2007

Zee safari



Even lekker een paar dagen naar zee...we durven niet te zeggen op vakantie!
Vorige week woensdag vertrokken we inclusief Gunnar en Kaj naar Hermanus... daar gaan we wel eens vaker naar toe om lekker met de honden naar het strand te gaan... maar nu zouden we er 4 nachtjes verblijven.
Hermanus is een uurtje hiervandaan, vroeger was het ooit een chique kustplaats met voorname hotels maar het is nu echt een toeristenplaats en de oude glorie is vergaan.
Desalnietemin kun je er een hele fijne tijd hebben als je alleen al van strandwandelingen (12 km zandstrand)houd. Ook is er een Cliffpad, een wandelpad over de rotsen langs de zee. En met een beetje geluk zie je er walvissen.


Zo'n 40 km verder ligt Gansbaai en net daarvoor is een Walvissen observatorium, Walkerbay waar ze ongestoord kunnen paren en baren. Langs de kust rijdend zagen we ze al...maar nu was er de gelegenheid om ze vanaf een boot van dicht bij te bekijken. GEWELDIG!
Gansbaai 'De Kelders'

De 'Southern Right Whale' is zo'n 8 tot 10 keer groter dan een mannetjes Olifant. Zo'n 16 meter grote reus die 50 tot 60 ton weegt is nog altijd heel elegant, beweegt zich gemakkelijk langs de boot en is mooi van lelijkheid. Het mag duidelijk zijn dat het een geweldige ervaring was om de moeders met kalf van zo dicht bij te mogen zien.

No comments:

Post a Comment