Tuesday, July 28, 2015

Food for Thoughts .....
De vaat van gisteravond is weer opgeruimd … na een gezellige Hollandse avond met vakantiegangers uit Nederland die het gelukkig helemaal niet koud hebben.

De haard is schoon, Jan is aan het klussen en ik zet me even tot het schrijven van een stukje voor de Blog… Nou eerst maar even koffie in het winterzonnetje. Bij 16º geen wind en een strak blauwe lucht is het heerlijk opwarmen…

Het gebeurt niet vaak maar er trekt een rilling langs mijn rug en dan nu niet van de kou …. Een paar wijnrank rijen van ons terrasje zijn ze aan het snoeien en de dames beginnen ineens prachtig te zingen, wat een mooie kadootjes  zijn dat toch. Ja, ik weet het, maar zie het lang niet altijd, het uitzicht is nog altijd fantastisch en het leven mooi en goed.

De 3 weken wintervakantie zitten er inmiddels weer op. Dit jaar helaas geen tripje gemaakt. Maar op mooie dagen met Jan of een vriendin wat leuke wijnestates of markten bezocht.
The Old Biscuit Mill stond al een hele tijd op het lijstje maar het kwam er maar niet van.


De markt is een echte aanrader, vooral als je van lekker eten en drinken houd. Alle landen van de wereld zijn geloof ik wel zo’n beetje vertegenwoordigd. We hebben weer onze ogen uitgekeken…van Franse stokbroodjes, Spaanse Paella, Italiaanse pasta, biologische groenten van eigen bodem, Turkse baklava, craft beer, Japanse Sushi, iets uit Korea, handgemaakte bonbons, Engelse Gingerman cookies, en nog 3 andere rijen vol stalletjes met lekkernijen naar de Argentijnse Steak. Onze ciabatta met mozzarella, pesto, basilicum en  tomaat werd zittend op een stoepje in de zon genuttigd …. begeleid door een heerlijk jazz muziekje van Manouche.

De winkeltjes zijn zeker de moeite van een bezoekje waard en dat kan ook op andere dagen van de week. Leuke pandjes verspreid door het oude gebouw en bijzondere artikelen die je lang niet overal tegenkomt.
Maar er gaat toch niets boven de gezelligheid van de zaterdag markt. We kopen nog iets leuks voor kleindochter Indy die, bij het schrijven van dit stukje, inmiddels is geboren. En die we in al haar glorie met de trotse ouders al op skype hebben gezien. Nadeel van ver weg wonen!


Afgelopen zaterdag zaten we weer op de Oude Libertas Slow Food markt, lekker om de hoek … oud en vertrouwd want het hoeft natuurlijk niet altijd ver weg en nieuw te zijn wat leuk is.
Dit weekend zullen we op zoek moeten gaan naar indoor activiteiten ben ik bang want Zuid-Afrika zet zich schrap voor een naderend koudefront en dit keer wordt er ook sneeuw verwacht op de hoger gelegen delen van Kaapstad. Ik moet er elk jaar weer om lachen, de tips stromen alweer binnen met de beste 10 plekken om sneeuw te kunnen zien. Bij die kou kan ik alleen maar denken aan dingen die me warmte geven. Misschien eens een receptje zoeken voor het maken van Glühwein…..


 Afgelopen zondag zaten we in het theater van het Rockwell Hotel om te genieten van een heuse ‘Drag Queen show’ en ja daar was de ‘Heat of Cape Town’ duidelijk voelbaar, we hebben heerlijk gelachen en gedanst. En terwijl ik dit schrijf komt er een fotootje op ‘Whats app’ binnen…nou dat kan ik jullie niet onthouden…..en hier was ik géén getuige van!


Het doet me denken aan de tijd van onze tienerjaren dat we posters van onze idolen boven het bed hadden hangen…Nou Janneman haal je niets raars in het hoofd… het is ik IN het bed of zij erboven...


Omhul me met woorden … verdwijn in zinnen en zinnespeel ……… en ik vind dan wel de passende tekst!

Ramaine and RBL Produktion website
Theatre at the Rockwell website 
Thanks Marlize Stander for sending me the picture!

No comments:

Post a Comment