Friday, May 04, 2012

Summer of Sisters

Maart 2012

De zomer begon met een zus en eindigde met een zus, schoonzussen in mijn geval. Lily die voor het eerst naar Zuid-Afrika kwam en Marie Jose die hier al helemaal thuis is en na 5 bezoeken wel weer eens op safari wilde. 

Sisters, voor hier een veel omvattender woord dan dat het woord zus in Nederland is. Alle Coloureds en Blacks zijn elkaars 'Sisters'. Bedenk nu, dat hier ook bezoekers komen die voelen als ‘bloodsisters’. 

Ik denk aan de zussen die ik al 6.5 jaar niet meer gezien heb en ver weg in mijn herinnering is daar dan het woord zuster wat me terug brengt naar de tijd van de nonnenschool en het bejaardenhuis in Veghel. Wat is dat toch hè, dat als je ouder wordt je ook veel vaker terug denkt aan vroeger…in gedachten voelt dat eeuwen geleden. Terwijl het in werkelijkheid gewoon ver weg, terug in de tijd is…

Zus Lily kwam met manlief Paco, logeerden als onze buren in een cottage op Beau Belle Farm en trokken er natuurlijk ook op uit. Gardenroute is een supermooie trip langs leuke gezellige dorpen en stadjes en natuurlijk passen we daar dan ook wat Wildlife en gamedrives in! We zijn tenslotte in Zuid-Afrika.

In en om het huis zijn we redelijk goede gidsen, maar spreek het gerust tegen als het niet zo is! Na 7 jaar elkaar niet gezien te hebben, pak je gewoon de draad weer op waar we hem hadden laten liggen…en voel je even de figuurlijke ‘steekjes’ die je door afstand en onwetendheid hebt laten liggen.

La France, pakten na een jaartje afwezigheid ook weer het Afrika gevoel op en brachten ‘nieuwe Hollanders’ naar de Kaap. Die zich inmiddels voor korte tijd gevestigd hebben in Strand. We hadden een prachtige bruiloft in de Beau Belle Chapelle van héél bijzondere vrienden, die met pijn in het hart Zuid-Afrika weer verlieten en die we met open armen weer zullen ontvangen, als ze zich hopelijk de volgende keer voorgoed zullen vestigen in prachtig Zuid-Afrika! Wijnproeven gingen we met een ‘ex’nichtje die nu ook het Afrika virus te pakken heeft. En de Slow Food market in Stellenbosch bezoeken doen we met alle gasten die net als wij van lekker eten, relaxen en onthaasten houden. Alhoewel dat laatste niet in Jan zijn woordenboek past…ken je hem nog?

                                                                                             Slowfood Market Stellenbosch




Dan ben ik nu aangekomen bij onze laatste zomergast  die aan een Safari toe was. Ze zocht reisgezelschap en dat moet je niet ver gaan zoeken…als je begrijpt wat ik bedoel… dus samen een leuke trip uitgezocht naar Kwazulu Natal waar we 3 nachten verbleven in de prachtige Leopard Mountain Lodge

Voor degene die niet graag alleen reizen stel ik me beschikbaar, ’s ochtends ben ik niet op mijn best, maar wie is dat wel om 5uur…. Na een gamedrive en het ontbijt, luister ik muziek of lees ik, ’s middags doe ik een dutje geniet van High Tea en een koele duik…. en tussendoor praat ik, ben ik emotioneel door de fantastische Wildlife ervaring en observeer ik andere gasten, wat weer een leuk gespreks onderwerp kan zijn! 
Het schrok Marie Jose niet af, maar goed die had deze nieuwsbrief ook nog niet gelezen. 

Dus vlogen we maandag ochtend om 6 uur vanaf Kaapstad naar Durban waar we een huurauto namen en met een ‘geplande’ omweg om half 2 bij de Lodge arriveerden. Ik wilde natuurlijk direct het thuisfront laten weten dat we goed aangekomen waren, maar toen er opgenomen werd en ik wilde vertellen dat het me zoveel aan Kenia deed denken kwam er geen woord meer door mijn keel…. 

De West Kaap is mooi met haar wijnlanden, fantastische restaurants, Wereldstad Kaapstad, het gemak van de goed gesorteerde supermarkten, de leuke winkels en het goede onderwijs en de in middels opgebouwde vriendschappen, maar de natuur van Afrika en haar flora en fauna overtreffen voor mij echt alles… Ik blijf dromen!

Na de Thee met luxe sandwiches met zalm, de heerlijke koekjes, chocola, karamel en taart maakten we kennis met onze Ranger die ook direct de bestelling opnam voor een drankje tijdens de gamedrive…wit wijntje? En om 16.30 gingen we op pad…Nyala, Impala, Springbok, Wilde Beest, Kudu, Waterbok, Buffel, Zebra, Giraffe, Olifant en in totaal 19 Witte Neushoorns waarvan enkele pas een paar weken oud waren en met elkaar aan het spelen waren en heel dicht bij de auto kwamen…we kwamen ze allemaal tegen, niet persé in deze volgorde en natuurlijk ook niet allemaal op 1 gamedrive en het was soms ook goed zoeken…

Op mijn safari lijstje ontbraken nog de Wilde honden en het Luipaard, we kunnen er nog opgewonden en emotioneel van raken. Chase, onze Ranger heeft echt heel veel moeite gedaan om ze te spotten en uiteindelijk is het gelukt… 
Een troep Wilde Honden maakten jacht op een Nyala en wij zaten er midden tussen in, we probeerden bij te blijven met de Range Rover of pikten later het spoor weer op. Een geweldige ervaring waar we helaas geen foto’s van hebben omdat het te donker was…en flitsen is uitgesloten, evenals opstaan en geluid maken. Maar wij hebben het gezien! 

Het gebied van 23.000 hectare is heel afwisselend in landschap en soms zijn de paden zo weinig bereden dat de track niet echt duidelijk is en je het gevoel hebt dat je dwars door de wildernis rijdt. Een ochtend safari begint na een kopje thee of koffie met rusks om 6.00 uur en na 2.5 uur keer je weer terug naar de Lodge waarna je geniet van een uitgebreid ontbijt. Om 11 uur kun je naar een Hiding Place aan het water, stil zitten en vooral geen geluid maken is hier geboden als je wilt dat de dieren op hun gemak hier hun dorst komen lessen… De middag is voor zwemmen en relaxen bij je hut met een heerlijk, goed gevulde picknickmand. 

De laatste avond… al op weg naar de Lodge besloot Chase toch nog een ommetje te maken en met de schijnwerper van links naar rechts de bomen en struiken afzoekend... en daar zag ik de Leopard dicht langs de weg liggen. En als je waarschuwt en stopt, springt zo’n wild dier natuurlijk direct op om iets verderop in het struikgewas jou te gaan gadeslaan, wat prachtig! 
Wij dus allemaal blij en voldaan terug en vlak bij de Leopard Mountain Lodge stak er opeens nog een luipaard over. Deze konden we ook nog eens zo’n 5 tot 10 minuten bekijken terwijl ze vlak langs de weg in het struikgewas verscholen zat. 

Kun je je voorstellen hoe geweldig het daarna is om aan de Boma te zitten, met een heerlijke Kaapse Rode wijn en een lekkere venison fillet. Terwijl het houtvuur knappert praten we nog wat bij met de Rangers, die net als wij ook nog vol zijn van de avonturen. We kunnen er niet over uit hoe bijzonder deze ervaring was en zien uit naar een volgende safari.


Zus bevindt zich nog regelmatig op de groene velden, maar nu is het enige Wild, de golfers die uit de hele wereld hier een balletje komen slaan.
Veel liefs aan al die Broeders en Zusters in Europa die mogelijk ooit -
nog eens- naar de- of –op- Missie in Afrika gaan, Astrid
 


1 comment:

  1. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
    (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

    ReplyDelete