Thursday, October 26, 2006

Heerlijk druk sociaal leven,

The Wine Cellar Het huis op Knorhoek is aan deze zijde hetzelfde gebleven, maar aan de andere kant en van binnen zijn er al veel dingen veranderd. We hopen maar dat het de mensen, die er aan het werk zijn niet stoort, maar we blijven het leuk vinden om elke week te gaan kijken en te zien dat er al weer iets veranderd is. In de woonkamer is een trap geplaatst, zodat je van binnen uit ook naar boven kan. Balken zijn gelegd om de bovenverdieping te steunen, en keurig met hout afgetimmerd alsof het altijd zo geweest is. Schilderwerk beneden is grotendeels gedaan en de ruwbouw van de keuken staat er. Het afwerken van de keuken en beneden douche zal de komende week plaatsvinden.
Boven zijn nieuwe kozijnen geplaatst voor meer licht in slaapkamer en badkamer, het inrichten van de boven verdieping is dus het laatste wat gedaan moet worden. De rietenkap is ondertussen ook gerestaureerd en de garage is al ten halve, kortom...het schiet allemaal op.

Protea's, Zuid-Afrika's nationale bloem

Ondertussen gaat het sociale leven gewoon door en hebben we het druk met van alles.
We zijn lid geworden van de Nederlandse Club, ja ik hoor jullie denken, zitten ze in Afrika en gaan ze alleen maar met Nederlanders om. Nou dat is zeker niet de bedoeling. Maar het is leuk om ervaringen te delen en uiteindelijk zijn de meeste toch met het zelfde doel hiernaar toe gegaan. Daarbij is het een voordeel dat veranderingen die in Nederland plaatsvinden en betrekking hebben op Nederlanders in Zuid-Afrika via de club verspreid worden, in het geval van een nieuw belasting verdrag niet erg onbelangrijk voor ons.
Jan is dus 2 weken geleden met de heren op herenlunch geweest; uitstapje naar een wijnestate en daarna lekker eten met het bijbehorende wijntje....
Rita is hier even koffie komen drinken met haar moeder...helaas fototoestel lag in de aanslag maar wederom vergeten een foto te maken, zij waren een weekje op rondreis en konden op de terugweg nog even tijd vrijmaken voor een bezoekje aan ons. Over 2 weken ga ik hen bezoeken met Angelique.
Afgelopen 2 weken was ook Hedwig hier, met haar gezellig gegeten en gedronken, bij haar en bij ons op de Schapenberg, borreltje gedronken bij de Hollandse Club, gewinkeld en heerlijk gelunchd bij Avontuur.(zie foto, als je erop klikt kun je hem vergroten)

Goh en dan ben ik ook nog een paar keer wezen winkelen met Juanita (mama van Jessica, vriendinnetje van Floris). Zij is een Zuid-Afrikaanse en weet dus voor mijn gevoel alle leuke winkeltjes. Als wij de hort op zijn is Jan dus oppas, anders denken jullie nog dat hij niets doet...
Zij vond ook dat ik, in haar plaats, maar naar een kook-avond moest gaan. Beetje zenuwachtig was ik wel. Eerste keer helemaal alleen in het donker auto rijden en op de avond zelf niemand kennen, maar zoals zo vaak, helemaal niet eng en een superleuke avond. Tijdens zo'n avond neemt iedereen zelf zijn wijn mee...en dan weet je het wel met 10 vrouwen, kwek ,kwek kwek.
Kookcurus is hier zitten en luisteren, alles is al voorbereid en word ter plaatse gekookt en daarna geserveerd...heel eenvoudig dus. Ga ik vaker doen!
Om Jan ook eens de gelegenheid te geven iets leuk te gaan doen, heb ik hem vandaag uitgeleend aan Juanita, zij is druk aan het schilderen in hun nieuwe huis in Elgin/Grabouw. En ze kon wel wat hulp gebruiken... Ze gaan daar in het ouderlijk huis wonen "een fruitfarm", helaas voor ons niet meer zo dicht in de buurt... en Jessica zal dan ook naar een andere school gaan zodat we elkaar veel minder zullen zien.
 Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment