Sunday, February 22, 2009

Nep-tante

Astrid, Lotte & Geeske
Een paar maanden geleden ontvingen we een e-mail van Lotte, voor degene die het niet (meer ) weten, zij is een nichtje uit mijn vorige leven. Lotte heeft inmiddels samen met vriendin Geeske kamers gevonden in Kaapstad en zal daar tot july wonen om hier aan haar studieopdracht te werken.... en daarnaast natuurlijk te gaan genieten van het West-Kaapse leven.
Een bezoekje aan nep-tante (haar woorden) mag dan natuurlijk niet ontbreken en omdat de meisjes niet over vervoer beschikken zijn wij ze vrijdagmorgen gaan ophalen. Hier natuurlijk een heel ander leven als dat van studenten, maar ik geloof dat ze wel genoten hebben! Ze houden zelf ook een blog (http://www.lotengeesafrika.waarbenjij.nu/ ) bij, en raar, maar als ik dat dan lees en de foto's bekijk zie ik dat we toch wel bevoorrechte mensen zijn. Het is goed om zo nu en dan weer eens door de bril van een ander te kijken... gewoon om te weten hoe goed je het eigenlijk hebt.
Lotte had een boekje bij met foto's en berichtjes van de Hommeles-sen, wat leuk was dat om iedereen na zo een lange tijd weer eens te 'zien'. Vooral de neefjes en nichtjes zou ik nooit meer herkend hebben.

Voor Lotte en Geeske werd het een druk weekend, want jullie kennen me inmidels wel, we moeten wel wat gaan zien hier! Dus naast wandelen, braaien, slapen en ontbijt hier, stond er bezoek aan Cotlands (ook om sponsors te werven, want de kas raakt leeg) wijnproeven, bezoek aan Floris zijn school, korte trip door Stellenbosch, Wijnestate Vergelegen en bezoekje aan Franschhoek met lunch op het programma!



Jammer was dat we een telefoontje kregen waardaoor we niet meer echt op ons gemak zaten... er was nl brand in Grabouw. Snel af-eten en de dames terug gebracht naar Kaapstad.

Foto genomen vanaf de Sir Lowry's Pass, met op de achtergrond Table mountain and Lionhead

Wij hebben ervan genoten om de meisjes als gast te hebben en we gaan ze vast nog wel zien voordat ze Zuid-Afrika verlaten.

No comments:

Post a Comment