Wednesday, April 26, 2006

Het bloed kruipt .................!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zou wel erg vreemd zijn wanneer mijn interesse voor auto's nu ineens verdwenen zou zijn. Topcar is een Zuid Afrikaans automaandblad en hebben tevens elke week een TV magazine.

In het aprilnummer stond een artikel over de brandstofprijs in ZA, zou een van de hoogste zijn in de hele wereld, en over het feit dat de ZA overheid met de belasting in deze brandstofprijs te weinig doet aan de verbetering en uitbreiding van het wegennet.

Heb hierop een ingezonden brief (mail) gestuurd en uitgelegd dat de brandstofprijzen in Europa en mn in NL veel hoger zijn. Zeker als je bedenkt dat in NL er ook nog wegenbelasting betaald moet worden (hier niet!!) en de overheid naast BTW in de nieuwprijs van de auto ook nog BPM ontvangt. Dat we in NL jarenlang geroepen hebben dat er meer geld aan de wegen besteed moet worden en dat we nu, anno 2006, bijna elk moment van de dag in de file staan. Dat ons openbaar vervoer dit probleem absoluut niet kan opvangen, etc.

Als conclusie gesteld dat ZA kan leren van de Europeese lessen en er voor moet zorgen dat, naast een goed wegennet, er ook een goed en betaalbaar openbaar vervoer (incl. HSL) moet komen. Zal anders beslist geen 60 jaar duren voordat we hier in ZA dezelfde problemen hebben als in NL en vele delen van Europa.

Had na het versturen van de mail aan Topcar enige weken niets meer gehoord. Kocht vandaag het nieuwe mei-nummer en tot mijn verbazing was de ingezonden mail gepubliceerd als "letter of the month". Leuke bijkomstigheid was dat de inzender van de "letter of the month" wordt beloond met een Hugo Boss horloge. Dus, laat het bloed maar kruipen.............!

No comments:

Post a Comment