Tuesday, February 21, 2006

Weer met z'n drietjes.

We zijn weer met ons drietjes, Tante Diny en Harry zijn zaterdag weer terug naar Nederland gegaan. Als ik zo terug kijk hebben we toch nog behoorlijk wat gezien zo tussen en na de schooltijden. We moesten natuurlijk wel wat in de omgeving blijven, maar ook hier is voldoende te zien. Zo hebben we met z'n allen Capmans Peak gereden, dat is een hele mooie route langs de kust onder Kaapstad.


Onderweg passeer je leuke plaatsen met luxe appartementen zoals in Clifton en Houtbay, maar ook Townships. Sommige van deze Townships zijn al vernieuwd en de mensen wonen dan in stenen huisjes, maar er zijn ook nog heel veel zwarte Zuid-Afrikaners die in krotten wonen. De regering wil er wel voor zorgen dat dit snel veranderd maar dat gaat waarschijnlijk nog jaren duren.








Samen zijn we ook naar Cape Point geweest, Het was een hele klim maar zeker de moeite waard. Fantastische natuur en een geweldig mooi uitzicht. Voor degene die het nog niet wisten, Cape Point is niet het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika dat is Cape Agulhas.
Onderweg kom je dan ook langs Boulder Beach, bekend om zijn pinguin kolonie. En natuurlijk zijn we ook een paar wijnestates gaan bezoeken.
Jan heeft er nl een klusje bij; de wijnvoorraad op peil houden. Zoals je ziet gaat het hem goed af. Hij houd zich ook nog bezig met de ontwikkelingen binnen Zuid Afrika, maar daar moet hij zelf maar een stukje over schrijven. Wordt vervolgd ....








No comments:

Post a Comment